postheadericon TENERIFE. Dia 3: Punta de Teno, Los Gigantes, avistament de Ballenes i el Sud

10/10/2011



Avui toca matinar, ens espera un dia apretadet...
Ens llevem a les 7h, esmorzem a l'apartament i a les 8h ja som al cotxe. Avui toca anar a explorar la zona sud-oest.



Agafem la carretera TF82 i seguim tota la costa durant 35 km fins arribar a Buenavista del Norte, després de passar per Icod de los Vinos i Garachico. Aquí agafem una carretera més petita i comencem a pujar a través de la muntanya. 
La carretera és molt estreta, al costat d'un precipici, però amb unes vistes espectaculars de tota la costa de Tenerife. 
Després de 10 km aquesta s'acaba, hem arribat a la Punta del Teno, amb el seu conegut far. Des d'aquí veiem els acantilats de los Gigantes de la zona oest de Tenerife. Fantàstic!!

Tornem enrera fent novament els 10 km cap a Bonavista per la 
tortuosa carretera... i aquí agafem el trencall cap a Santiago de Teide passant per El Palmar i Masca.
Nosaltres ens pensàvem que ún cop feta la Punta del Teno, ja havia passat el pitjor però que equivocats que estàvem...
si encara tenia de començar !!
Cal pendre nota! La carretera (si és que es pot dir així) de Buenavista aSantiago de Teide és una cosa mai vista.
Els paissatges són espectaculars però la carretera... atravessa la muntanya, hi passen dos cotxes però amb calçador, hi troves retombs en els retombs... Més d'una hora a través d'ella i, a més, cal afegir la contrarellotge que hem acabat fent per arribar a Puerto de Santiago.


Hi teniem contractada una excursió en vaixell que sortia a les 11.30h. Sabien la distància fins allà però no les condicions de la carretera...
A 15 minuts de la sortida del vaixell encara estàvem vaixant per la recargolada carretera. Hem hagut de trucar a la majorista per tal que ens indiquèssin el lloc exacte on teniem d'anr i com arribar-hi.

Finalment, hem aconseguit arribar al port "in time", a més, hem trobat pàrquing davant mateix de l'embarcador. Yuppiii!! Som els millors!!!
I ara relax, solet i diversió a alta mar!!


Embarquem en un vaixell que recordava una mica una embarcació pirata. Debem ser uns 25 i tot estrangers. La tripulació va vestida amb un jersei de ratlles i un mocador pirata al cap i fan tant aviat de mossos de barco com d'animadors com de ciuners... 
Només posar-nos en marxa ens reparteixen refrescs i alguns canapés. Anem navegant en direcció a la Gomera, fa bon temps i la mar està tranquil.la

De sobte, un crit:  Ballena a la izquierda!!!
Serà possible? Realment podrem veure balenes? Mirem i efectivament sembla veure's la figura de la cua d'una balena uns 100 metres més enllà, tot i que jo ho dubto...
Reduïm velocitat i ens anem apropant a la dubtosa figura... Òndia! És una balena!!
I, un altre crit: ballenas a la derecha!!!
Allà mateix, veiem les figures de dues petites balenes nedant tranquil.lament.
Són balenes pilot o "calderón tropical", pertanyen a la familia del dofins i és l'especie que es pot veure més sovint pel canal que separa La Gomera de Tenerife. Es creu que hi ha una població aproximada d'uns 30 exemplars.








Es caracteritzen per la seva aleta dorsal arquejada i per la manera que tenen de desplaçar-se per la superfície. Acostumen a viure en famílies de 15 o 20 membres. Els mascles poden mesurar uns 5 metres i pesar fins a 2000 kg i les femelles són menors.
Són animals tranquils i acostumen a desplçar-se a uns 6 km/h tot i que en cas de perill poden arribar als 45 km/h.
Són mamífers, viuen a l'aigua però respiren a la superfície. 
Un link interessant sobre aquesta espècie: http://www.marcanario.com/noticias/ballenas-piloto-o-calderon-tropical.php
Gaudim d'allò més allà aturats, veient balenes aparéixer i desaparéixer, amb la seva aleta a la superfície, fent capbussades i sortint de nou a la superfície a agafar aire...
En alguns moments n'arriben a comptar 5!! Impressionant!!!


El nostre circuit, però, ha de seguir i ens posem novament en marxa ara en direcció a Masca i els acantilats de Los Gigantes.


Entretant, la nostra trempada tripulació es posa a repartir el dinar: arrós amb pollastre, begude i de postres... plàtan de Canàries.


I després de dinar, el vaixell s'atura a uns 500 metres de la Platja de Masca i temps lliure per pendre un bany i llençar-nos de la tirolina del vaixell... a ritme de "caribe mix". Sí, si, menuda la que lien al vaixell...

 


 

 


Un cop finalitzat el temps de caribe i banyet, seguim navegant paral.lels a la costa, passant per Masca i pels acantilats de Los Gigantes fins arribar a Puerto de Santiago on finalitza l'excursió.
Com a despedida, un traguet de vi dolç. Estava bo, eh?


En resum, una excursió de 3 hores ben divertida, amb balenes, dinar, banyet i foto de record. Tot per 28€/pax

http://www.flipperuno.com




Ja en terra ferma, recuperem el nostre cotxe i aprofitant que ja estem a mig camí, ens arrivem fins a la zona del sud de la illa.
Agafem la TF82 i fem els        km fins arribar a Playa de las Américas.
Aprofitem per fer una zona de relax a la Platja de Troya.
Després, tot fent una bona caminada de varis km, anem recorrent totes les platges de las Américas (de Troya, del Camisón i de las Vistas) fins arribar a les Platges de los Cristianos.
És ben diferent el nord del sud de la illa. Aquí es veu més turísitic, tot i que ara l'ocupació no sembla pas passar del 50%.

Sopem en una pizzeria del passeig de la Platja de las Américas. Ens agafem una pizza ben potent i una sangria. Cal recuperar forces, després encara ens queda acabar de fer la caminada per recuperar el cotxe i fer els 100 km de tornada fins a Puerto de la Cruz. Això sí, la tornada la farem per autopista, per la zona est de la illa. 
No més retombs s.u.p!!!
Un altre dia ben completet i un total de     km.

data:newerPageTitle data:olderPageTitle data:homeMsg

SUBSCRIU-TE VIA MAIL:

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Qui som

La meva foto
Mercè Ripoll
El Jesús i jo sempre que podem mirem d'escapar-nos a algún indret del món que ens permeti descobrir coses noves: nous paissatges, noves cultures, poguer estar en contacte amb la natura, amb els animals...
Visualitza el meu perfil complet
Amb la tecnologia de Blogger.

Les meves últimes lectures:

  • Encuentros Africanos - S.Bernert
  • Sota l'ombra d'un baobab - X.Moret