postheadericon NYC: L 'Aventura d'arribar a Nova York (I)



Dissabte 4/12/2010

Fa 6 mesos que vam aconseguir arreglar-nos tota la primera setmana de desembre de festa i vam comprar els bitllets a NYC amb Air France.
Avui divendres ha estat un dia de molta feina però finalment hem plegat, anem a fer unes compres d'última hora i cap a casa a fer les maletes que demà volem cap a NY!!
Son les 19h, tenim la ràdio posada mentre anem preparant l'equipatge. De sobte, escoltem la notícia de que hi ha una vaga encoberta de controladors aeris. Tots ells s'han absentat del seu lloc de treball al.legant estar malalts...
De moment afecta els aeroports de Madrid i Bilbao però a les 21h s'hi afegeixen els de Palma i Barcelona.
La cosa  pinta molt malament, tot l'espai aeri espanyol està tancat!!
Restem pendents de les notícies. A les 22h hi ha el canvi de torn i s'anuncia que a Barcelona s'hi presenten el 50% dels treballadors, sembla que aniran sortint tots els vols programats. Però finalment només en surten tres.
La situació és greu i caòtica arreu del país. El Govern es reuneix d'urgència i decideixen que l'exèrcit es faci càrrec de les torres de control. Així, hi comença a haver presència militar a tots els aeroports amb la intenció de fer que els controladors tornin al seu lloc de treball.
Són les 2h de la matinada quan ens anem a dormir amb la sensació de tenir NYC cada cop més llunyà...
A les 5h sona el despertador, sembla que tot segueix igual. Truquem a AENA, ningú contesta. Consultem la WEB de Klm, el nostre vol consta com a cancel.lat.  Pbufffff!!!
De tota manera, agafem les maletes i agafem el bus de les 7h cap a l'aeroport. Hem de lluitar, volem una solució, no ens volem perdre la Big city!!!
Estem arribant a l'aeroport del Prat, sembla un aeroport fantasma: no es veu cap avió volant, la torre de control està apagada, a pistes no hi ha moviment, les portes d'embarcament buides...
Un cop a la T1, consultem les pantalles anunciant les sortides. Hi ha més del 90% de vols cancel.lats i els que encara no ho estan indiquen retard...
El nostre vol també està cancel.lat. Ens posem a la llarga cua de facturació a l'espera d'aconteixements. La gent comenta, alguns aconsegueixen facturar però amb la incertesa de si sortirà el seu vol. El temps passa, ja no estem a temps d'arribar a Amsterdam per agafar l'enllaç cap a NY.
Així, avandonem la cua i ens dirigim al mostrador d'informació de Klm-Air France per tal d'informar-nos de si ens poden oferir alguna alternativa per no perdre el viatge. 
Hi ha molta gent esperant el seu torn, la cua avança molt lentament, però ningú no diu res. Tots estem allà fastiguejats, impotents per la situació però tranquils... Per megafonia constantment es repeteix una i altra vegada "tot l'espai aeri espanyol està tancat i la seva reobertura depén íntegrament de la voluntat dels controladors aeris"...
Després de tres  hores d'espera arribem al "mostrador de l'esperança" i ens ofereixen vàries possibles solucions. Optem per arriscar-nos i agafar un vol pel dia següent tot i que no sabem si l'espai aeri ja estarà obert. 
Ens ofereixen un vol per demà diumenge a les 12h cap a Dousseldorf i d'aquí volar cap a Londres per agafar el vol a NY. Això suposa arribar el diumenge a les 21h a Nova York, perdriem un dia però encara podriem estar 6 dies a la Big City!!
Endavant!!! Agafem els bitllets i tornem amb el bus cap a casa. 
Ara només queda creuar els dits i esperar a que s'obri l'espai aeri...






data:newerPageTitle data:olderPageTitle data:homeMsg

SUBSCRIU-TE VIA MAIL:

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Qui som

La meva foto
Mercè Ripoll
El Jesús i jo sempre que podem mirem d'escapar-nos a algún indret del món que ens permeti descobrir coses noves: nous paissatges, noves cultures, poguer estar en contacte amb la natura, amb els animals...
Visualitza el meu perfil complet
Amb la tecnologia de Blogger.

Les meves últimes lectures:

  • Encuentros Africanos - S.Bernert
  • Sota l'ombra d'un baobab - X.Moret